Examendata en aanmelden

Op de volgende data zijn de examens gepland:

  • Zaterdag 28 maart 2020
  • Zaterdag 13 juni 2020
  • Zaterdag 19 september 2020
  • Zaterdag 14 november 2020

Aanmelden
Om in te schrijven voor een examen dien je in het bezit te zijn van een account. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je deze hier aanmaken.

Wanneer je klikt op “inloggen” kom je op een nieuwe pagina. Daar kun je rechtsboven in de hoek klikken om je inloggegevens in te voeren. Dan opent zich een grijs menu. Je kiest in het vakje “examen” voor de optie inschrijven. In de volgende stap dien je een opleidingsinstituut te selecteren. In de stap hierna tref je de examengroep aan. Hier kun je het examen aanvragen. Na het selecteren van het examen kan je de datum en de locatie van je examen kiezen. Dit kan je doen door binnen de landkaart op de groene ballon van een locatie te klikken. Hierna kan je de beschikbare data inzien en er deze selecteren. Zodra je alle stappen hebt doorlopen van de inschrijfprocedure zie je nog een totaaloverzicht van je boeking. Zodra je ook hier op “bevestig” klikt, is je boeking definitief. Je ontvangt dan ook een inschrijfbevestiging.

Heb je je al eerder aangemeld voor een examen bij ROC Midden Nederland, dan blijft de inschrijving geldig en wordt deze overgedragen aan Examenadviesburo. Voor de examens geldt dat er geen limiet is aan het aantal inschrijvingen. Iedereen kan geplaatst worden.

Als je reeds een examenonderdeel hebt behaald, dan kies je alleen het examenonderdeel dat je nog dient te behalen. Let er wel op dat de geldigheid van het reeds behaalde examenonderdeel nog niet is vervallen. Dit is in de regel het geval als je dit onderdeel langer dan een half jaar voor de nieuwe examendag hebt behaald.